Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Triple glas: zeker het overwegen waard

Bent u begonnen aan de bouw van uw droomwoning? Of zijn uw huidige ramen wel een keer aan vervanging toe? Denk dan zeker eens aan triple glas! Door het plaatsen van triple glas bent u namelijk duurzaam en kostenbesparend bezig en houd u geluid en inbrekers buiten. Benieuwd? We leggen u graag alle voordelen van triple glas uit!

Duurzaam

Triple glas wordt ook wel driedubbel glas genoemd en is extra isolerend en de ruimte tussen deze glasbladen wordt gevuld met een milieuvriendelijk edelgas. Deze gasvulling zorgt ervoor dat de warmte niet naar buiten kan en de kou van buiten niet naar binnen kan. Triple glas heeft dan ook een extreem hoge isolatiewaarde, de U-waarde is namelijk 0,6. En hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

Wat levert het op?

Triple glas isoleert bijna 5 keer beter dan enkelglas en tot wel 3 keer beter dan dubbelglas. Dit houdt in dat er bijna geen warmteverlies optreedt. Dit ziet u dan ook terug op uw energierekening: omdat er minder warmte verloren gaat, hoeft u ook minder te stoken. Daarnaast is de kans groot dat uw woning meer waard wordt door het plaatsen van triple glas.

Geluidsisolerend

Naast dat het warmte binnen en kou buiten houdt is triple glas ook zeer geluidsisolerend. Zo kunt u rustig uw muziek een tandje harder zetten, zonder dat de buurt hiervan mee hoeft te genieten. Maar slaapt u ook lekker door wanneer er auto’s of scooters door de straat rijden of er regen tegen uw raam slaat.

Inbraak werend

Doordat triple glas gelaagd is, is het niet eenvoudig te breken. Door de PVB-folie tussen de glaslagen blijft het glas er namelijk aan kleven en heeft een mogelijke inbreker zwaar geschut nodig om door het glas te komen.

Toepassen in uw huis

Wilt u triple glas laten plaatsen in uw huis? Dan is het erg belangrijk om te kijken naar welke soort ramen en kozijnen u nu heeft. De dikte van triple glas varieert namelijk van 28 millimeter tot 40 millimeter en is per vierkante meter 10 kilogram zwaarder dan dubbel glas. Dit maakt dat niet elk kozijn geschikt is voor triple glas. De specialisten van Glasgigant adviseren u dan ook graag over de mogelijkheden.

https://www.glasgigant.nl/