Webcompleet
Image default
Gezondheid

Tandarts in Amsterdam

Uw voorkomen wordt voor een belangrijk deel bepaald door uw lach en daarmee uw gebit. Een gezond en verzorgd gebit is daarom belangrijk en een goede tandarts helpt u daarbij. In een grote stad als Amsterdam zijn er veel goede tandartsen, tandartspraktijken en tandheelkundige centra waar u terecht kunt. Voor een half jaarlijkse controle kunt u prima terecht bij elke goed aangeschreven tandarts in de buurt. Heeft u echter een specifieke wens of een probleem? Dan zijn er verschillende specialismen waar u zich toe kan richten. Op Tandarts-amsterdam-online.nl vindt u informatie over alle aanwezige specialismen en hun mogelijkheden per tandheelkundige probleem.

De angsttandarts

Als u in paniek raakt wanneer u naar de tandarts moet voor een controle afspraak, of als u zelfs al jaren niet meer naar uw tandarts gaat ondanks dat u verschillende gebitsproblemen heeft. Dan is een angsttandarts een verstandige oplossing. In Amsterdam zijn er welgeteld 6 angsttandartsen die zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst door trauma’s en die daarom anders te werk gaan dan een ‘gewone’ tandarts.

 

De kindertandarts

Vanaf het eerste tandje is het verstandig uw kindje naar een tandarts te laten gaan. Dit kan in veel gevallen bij uw eigen tandarts in Amsterdam. Bent u zelf echter bang voor de tandarts en is daardoor uw kindje nu ook bang, heeft uw kindje gedragsproblemen of heeft u een geestelijk of lichamelijk beperkt kindje? Dan is een speciale kindertandarts een uitkomst.

 

Spoed tandarts

Heeft u met spoed een tandarts nodig, maar is uw eigen tandarts niet aanwezig? Dit kan voorkomen in de avond, nacht, weekend of op feestdagen. Bel dan een spoedtandarts en u kunt meteen terecht. Let wel op: de spoedtandarts behandelt alleen klachten die écht niet uitgesteld kunnen worden tot de volgende dag of na het weekend.

 

Mondhygiënist

Veel tandartspraktijken hebben ook een mondhygiëniste in dienst, al kunnen mondhygiënisten ook een eigen praktijk hebben. De mondhygiënist richt zich speciaal op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te verhelpen maar vooral ook te voorkomen.

 

Implantoloog

In de Implantologie worden beschadigde of verrotte tanden en kiezen vervangen voor een tandimplantaat, ook wel een kunstwortel. Losse en uitneembare tand- en kiesvervangingen zijn door deze snelgroeiende techniek niet meer nodig. In de meeste gevallen stuurt uw eigen tandarts u door naar een centrum voor Implantologie.

 

Orthodontist

Heeft uzelf of uw kind een onregelmatig gebit en moet daar iets aan gedaan worden? De orthodontist is gespecialiseerd in het rechtzetten van elk gebit. Bij het rechtzetten van tanden kijkt de orthodontist zowel naar het optimaliseren van de stand van de tanden als de groei en de stand van de kaken zelf.

 

Ga voor de juiste tandarts in Amsterdam

Of u het beste naar een tandarts in de buurt kunt gaan of naar een tandartsenpraktijk die zich richt op een specifiek deel van de tandheelkunde, ligt geheel aan uzelf en uw wens of probleem. Ga naar www.tandarts-amsterdam-online.nl voor meer informatie over tandartsen in Amsterdam.

Lees meer :