Webcompleet
Image default
Bedrijven

Feitjes over ochtenden

Iedereen moet er elke dag weer doorheen, het wakker worden, opstaan en vervolgens je klaarmaken voor de dag. Hoe veel we ook van elkaar verschillen en hoe ver van elkaar op de wereld we ook zijn. Iedereen heeft een eigen ochtendritueel. Daarom is het wel eens leuk om te kijken hoe andere mensen hun ochtend indelen en wat ze allemaal doen.

Ikea heeft hier een tijdje geleden onderzoek naar gedaan en daar kwamen interessante feitjes uit. Ze hebben onderzoek gedaan in Londen, Moskou, Parijs, Berlijn, Stockholm, New York, Mumbai en Shanghai. In allerlei uithoeken van de wereld dus.

Uit dit onderzoek kwam bijvoorbeeld dat 40% van de mensen niet de snooze knop gebruikt, en meteen het bed uit springt, best wel veel mensen! Maar ook 14% van de mensen zet niet eens een wekker, dat is pas echt heerlijk natuurlijk. Er zijn natuurlijk ook mensen die wel snoozen, vooral in Moskou, want daar doet 50% van de mensen het.
Sommige mensen douchen in de ochtend en anderen in de avond, uit dit onderzoek kwam dat gemiddeld 45% van de mensen ’s ochtends doucht. Ontbijten is natuurlijk heel belangrijk! In Berlijn en New York wordt het slechtst ontbeten en in Shanghai het best, namelijk 77% doet het.

Veel mensen drinken elke ochtend een kopje koffie. Maar het schijnt beter te zijn om dit niet meteen vroeg in de ochtend te doen, maar liever wat later. Dit heeft te maken met het hormoon cortisol. Je maakt dit in de ochtend aan, maar als je vervolgens koffie gaat drinken, wordt er minder aangemaakt, waardoor je die koffie na een tijdje ‘nodig’ gaat hebben om wakker te kunnen worden. Hoeveel koffie je nodig hebt om wakker te worden is genetisch bepaald, de één wordt al goed wakker van 1 kopje en de ander kan er wel tien gebruiken. Houd je van koffiemachine cups? Dan zijn lavazza a modo mio capsules alternatief een lekkere optie.

Lees meer : https://www.koffiecupster.nl