Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van zelf je boekhouding doen als ondernemer

Tegenwoordig doen steeds meer ondernemers zelf hun boekhouding. Dit is ook niet zo gek aangezien steeds meer online tools beschikbaar zijn die online boekhouden makkelijker maakt. Daarnaast heeft het ook veel voordelen. In deze blog leggen we uit wat online boekhouden inhoud en wat de voordelen zijn. 

Online boekhouden

Er zijn veel boekhoud programma’s te vinden online. Vaak bied het programma een service aan om ondernemers te helpen om hun boekhouding te digitaliseren en op orde te houden. Hier kun je onder anderen facturen en offertes sturen en ontvangen. Een goed voorbeeld van een handig online boekhoudprogramma is WeFact.

Voordelen van online boekhouden

Er zijn veel voordelen te noemen van zelf je online boekhouding doen. De meest voor de hand liggend voordeel, is het feit dat het je geld bespaard. Zo hoef je niet meer een accountant in te huren om je boekhouding te doen. 

 

Daarnaast heb je al je boekhoud zaken op een overzichtelijke online plek. Je kan precies zien hoeveel facturen nog open staan en wie nog moet betalen. Daarnaast geeft dit overzicht je ook inzicht in je onderneming. In een oog opslag zie je welke producten of servicen het goed doet en waar je wellicht veel geld aan kwijt raakt. Hier kun je naar handelen om het optimale uit je onderneming te halen. 

 

Een ander voordeel van online boekhouden versus offline boekhouden, is het feit dat je veel tijd bespaard. Zo zijn veel handelingen geautomatiseerd en stuur je in enkele klikken een factuur of offerte uit de deur. Hierdoor worden er ook minder fouten gemaakt. Dit samen scheelt jou als ondernemer veel tijd.

 

Ook is gebleken dat klanten sneller een factuur betalen wanneer ze deze online ontvangen. Dit komt doordat je een betaallink mee kan sturen met de factuur. In een klik kan de klant eenvoudig betalen en heb jij je geld binnen. Met al deze voordelen is het niet zo gek dat veel ondernemers er voor kiezen om zelf hun boekhouding online bij te houden.