Wat is Cryolipolyse?

Veel mensen hebben er waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord, ik heb het dan over cryolipolyse. Dit is een gloednieuwe methode waarmee de plastisch chirurg vet plaatselijk verwijdert door middel van kou. Het ‘bevriezen van vet’ is vooral een effectieve behandeling voor vet wat op de heupen, buik en rug zit. We vertellen je in dit artikel graag meer over de uitvoering van de behandeling.

 

Cryolipolyse is een andere methode voor bijvoorbeeld liposuctie lovehandles, liposuctie buik en alle andere plekken waar het vetpercentage niet te hoog mag zijn. Het is wel belangrijk dat je oplet dat het vooral geschikt is voor mensen met een lage hoeveelheid vet. Voor mensen met een body mass index (BMI) van boven de dertig is het jammer genoeg geen oplossing.

 

Of het voor jou de juiste behandeling is hangt heel erg af van wat jouw persoonlijke situatie is. Het is vaak een geschikte ingreep wanneer er kleine hoeveelheden vet verwijderd dienen te worden. Je krijgt bijvoorbeeld goede resultaten bij de heupen, de buik en de rug.

 

Wanneer je grotere hoeveelheden vet wilt verwijderen, is liposuctie eigenlijk in alle gevallen een betere behandeling dan cryolipolyse.

 

Een groot voordeel van de coolsculpting-behandeling is dat er niet in je lichaam gesneden hoeft te worden. Je kunt direct na de behandeling gewoon weer aan de slag met je dagelijkse routine zoals werken en sporten. Soms ervaren cliënten roodheid, blauwe plekken, een tintelend gevoel of gevoelloosheid na de behandeling. Dit zal echter van korte duur zijn en na een aantal dagen of uiterlijk weken weer verdwenen zijn.

 

De behandeling is volledig goed gekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De FDA is een streng keuringsorgaan en een goedkeuring van de FDA betekent dan ook dat de werkzaamheid bewezen is en dat de behandeling veilig is.

 

Het eerste resultaat zal ongeveer drie tot vier weken na de behandeling pas echt zichtbaar worden. De grootste resultaten zijn zichtbaar na een maand of twee. Door het interne zuiveringssysteem dat je lichaam heeft kunnen de resultaten tot wel zes maanden na de behandeling nog beter worden.

 

Lees meer : https://faceland.nl/