Autorijden in Nederland

Autorijden mag in Nederland pas vanaf de leeftijd van 18 jaar. Elke land mag zelf bepalen wanneer mensen hun rijbewijs mogen halen. Zo is het in de verenigde staten van Amerika als toegestaan om na je 16e verjaardag achter het stuur van een auto te kruipen, mits je in het bezit bent van een geldig rijbewijs uiteraard. Daar is het echter pas na je 21e verjaardag toegestaan om een alcoholische versnapering te nuttigen. In Nederland was dit voorheen 16. Tegenwoordig bedraagt de leeftijd waarop het toegestaan is om wat te drinken 18 jaar.

In Nederland is het echter wel toegestaan om voor je 18e verjaardag al plaats te nemen achter het stuur, maar dan wel meet een bevoegd persoon naast je. Deze persoon moet worden doorgegeven aan het CBR en langer dan 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Jongeren mogen vanaf 16 ½ jaar hun theorie-examen doen om de weg op te mogen. Vanaf 17 jaar  is het toegestaan om achter het stuur te zitten. Deze proef is een aantal jaar geleden ingevoerd en het is een geslaagd experiment. Sommige andere landen deden het op deze manier en ook dat bleek vaak een succes te zijn. Na een proefperiode heeft de overheid besloten om deze regeling te laten zoals het is ingevoerd een aantal jaar geleden.

Jongeren blijken beter te kunnen rijden wanneer ze een periode hebben gereden met een bevoegd persoon naast zich. Het verhoogt de verkeersveiligheid. Een belangrijk punt waar de overheid veel mee bezig is geweest de afgelopen jaren. Ze hebben verschillende maatregelen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat het aantal incidenten afneemt.

Maar het is ook mogelijk om zelf de veiligheid in het verkeer te vergroten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een achteruitrijcamera. Deze geeft een beter zicht om je heen. Voor jou scheelt het wat schade aan  de auto, maar oor voetgangers en fietsers kan het veel verwondingen schelen. Voor ieder voertuig is er wel een geschikte. Of het nu gaat om een achteruitrijcamera IVECO Daily of voor een Caddy.

Lees meer : https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/