Wat zijn populaire strategieën om te handelen met een crypto trading bot?

Handelen in crypto currency gebeurt tegenwoordig bijna niet meer zonder een crypto trading bot. De crypto markt is per definitie zeer volatiel, en inspelen op minieme marktveranderingen die kansen creëren waarbij je soms maar enkele seconden de tijd hebt op te reageren is bijna onmogelijk voor gewone stervelingen. De crypto trading bots zijn onvermoeibaar, kunnen binnen enkele nanoseconden zeer nauwkeurige berekeningen maken en kunnen razendsnel reageren als er zich een kans voordoet.

Crypto trading bot en handelsstrategie

Trading bots zijn software die opereren op basis van algoritmes waarvan je enkele parameters kunt aanpassen. In de meeste gevallen is een trading bot is ontwikkeld voor een bepaalde handelsstrategie. Je kunt dan parameters wijzigen om beter op de markt te kunnen inspelen. Er zijn verschillende spelers die bots voor bepaalde doeleinden hebben gebouwd en vervolgens te koop of op abonnementsbasis aanbieden. Maar omdat bots zijn ontwikkeld met een bepaalde strategie in gedachten, kan niet elke bot iedere strategie evengoed uitvoeren. Daarom is het van belang om eerst een strategie te bepalen voordat je een bot gaat uitzoeken.

Wat zijn de 4 meest gebruikte handelsstrategieën voor crypto trading bots?

Crypto-handelsbots kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan handelsstrategieën te implementeren. De 4 meest gebruikte strategieën zijn:

Arbitrage

Cryptocurrency-arbitrage is een strategie waarmee je kunt profiteren van prijsverschillen tussen crypto-uitwisselingen. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin koopt op een beurs waar de prijs laag is en onmiddellijk verkoopt op een beurs waar de prijs op een hoger niveau ligt, maak je winst. Als je deze strategie wilt volgen kies dan voor een trading bot die is ontworpen om prijsbewegingen en verschillen tussen beurzen te volgen en vervolgens de nodige transacties uit te voeren.

Markt maken

Markt maken is het continu kopen en verkopen van cryptocurrencies om te profiteren van de spreiding tussen de koop- en verkoopprijzen. Marktmakers verdienen winst door liquiditeit te bieden aan andere handelaren door limietorders aan beide zijden van het orderboek te plaatsen en hun inkomsten te genereren uit prijsschommelingen.

Als Ethereum bijvoorbeeld handelt op $ 500, kunt je een kooporder voor $ 499 en een verkooporder voor $ 501 maken. Wanneer beide bestellingen worden uitgevoerd, verdient u $ 2 winst.

Trendhandel

Deze strategie omvat het programmeren van een bot om de prijstrends van specifieke cryptocurrencies te identificeren en vervolgens transacties uit te voeren op basis van die trends. Door te analyseren welke richting de prijs van een actief beweegt, is deze strategie ontworpen om te beoordelen wanneer trends zich vormen en vervolgens te profiteren van de resulterende prijsverandering. Met andere woorden, je koopt wanneer de prijzen stijgen en verkoopt wanneer ze dalen.

Gemiddelde omkering

Het belangrijkste onderliggende principe van de gemiddelde omkeerstrategie is dat er een stabiele trend is in de prijs van een bepaalde cryptocurrency. Dus hoewel de prijs in beide richtingen kan fluctueren, is er een gemiddelde waar de prijs naartoe terugkeert.

Je kunt dus een bot programmeren om transacties uit te voeren, afhankelijk van waar de koers van de valuta staat ten opzichte van het historische gemiddelde.

https://www.smartcryptobot.com/