Webcompleet
Image default
Bedrijven

Nieuwe verlichting werkplaats? Led Design Holland helpt u bij de installatie.

Led Design Holland is een toonaangevende expert in ledverlichting. Dankzij goede connecties met fabrikanten en groothandelaren van led-armaturen, kan Led Design Holland scherpe prijzen voor LED verlichting bedrijfshal, kantoorruimte of winkel hanteren. Afhankelijk van de ruimte kan gekozen worden voor warm wit of voor wat kouder / zakelijker licht. Led Design Holland kan voor elke sfeer een passende kleurtemperatuur bepalen. Het mooie van led is dat er zoveel te kiezen valt. Er zijn spots, downlighters, buizen, hang- en muurlampen. Waar vroeger veel werd gekozen voor tl-buizen, zijn panelen nu populair. Panels zijn geschikt voor algemeen toegankelijke ruimtes – denk aan gemeentehuizen en bibliotheken – en voor scholen. Voor de duidelijkheid: het ene led-paneel is het andere niet. Er zijn kwaliteits- en afmetingsverschillen. Dit zijn de beschikbare maten:

  • 30 bij 60 cm;
  • 60 bij 60 cm;
  • 62 bij 62 cm;
  • 30 bij 120 cm;
  • 60 bij 120 cm.

Met name de 60 bij 60 cm en de 30 bij 120 cm exemplaren zie je veel tegenwoordig. Deze passen namelijk naadloos in gangbaar systeemplafond. Het Led Design Holland team kan desgewenst led-panelen op maat maken die vervolgens in losse opbouwframes gemonteerd worden.

Als het om ledverlichting gaat, is energie-efficiëntie een belangrijke term. Led Design Holland raadt panelen met een Lumen / Watt verhouding van minimaal 130 en een UGR-waarde van <19 aan. De levensduur van een ledlamp wordt voor een groot deel bepaald door de driver. Dit is het onderdeel dat de stroom richting de led chips vervoert. Let u bij het uitzoeken van ledlampen vooral ook op de kleurweergave, oftewel CRI / Ra index (Color Rendering Index). Dit verhoudingsgetal vertelt u hoe goed een bepaalde lamp kleuren van objecten weergeeft. Hierbij geldt: hoe hoger het getal hoe beter, want hoe natuurgetrouwer hoe beter. CRI 100 staat voor kleuren zoals we die bij daglicht zien. Dit noemen we een perfecte weergave. CRI > 80 geldt als voldoende.

https://www.leddesignholland.nl/