Webcompleet
Image default
Rechten

Scheidingsmediator

Voordat u het scheidingsproces begint is het belangrijk om alles op een rij te zetten en uw opties te overwegen. Afhankelijk van de relatie die u er met uw ex-partner aan overhoudt kan een scheiding in goed overleg geregeld worden of komt er een derde partij aan te pas. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het ontstaan van een geschil. Waarom u in dit geval voor een scheidingsmediator kiest en waarin deze van een advocaat verschilt vertellen wij u graag!

Het verschil tussen een advocaat en scheidingsmediator

Een scheidingsmediator verschilt van een advocaat op het gebied van werkwijze. Beiden hebben echter het doel om een scheiding in goede banen te leiden. De uitvoering hiervan hangt af van de situatie waarin het voormalig echtpaar verkeert. Een advocaat kenmerkt zich door de focus te leggen op het juridische aspect, terwijl een mediator overlegt met beide partijen. Dit kan nodig zijn wanneer er sprake is van een geschil of meerdere geschillen waar u samen niet uitkomt. Het is een proces dat veel inzet verlangt van beide partijen. Onpartijdig advies van de mediator en concessies vanuit jullie kant zullen samen leiden tot een aanvaardbare oplossing.

Wat kost een scheidingsmediator?

Een mediator biedt het voordeel van maatwerk. Dit helpt u om betrekkelijk snel en in goed onderling overleg de scheiding tot stand te brengen zonder ook de financiële en juridische aspecten uit het oog te verliezen. Er komt dan ook geen tweede advocaat aan te pas, met als gevolg dat de kosten hiervan worden uitgespaard en u goedkoper uit bent dan bij een langdurige juridische procedure. De tarieven die wij rekenen vindt u hier.

Meer informatie? Neem contact op!

Heeft u interesse in de diensten die Van der Loeff verleent? Graag verzoeken wij u dan om contact op te nemen door het contactformulier in te vullen. Wij staan graag voor u klaar!

https://www.vanderloeff.nl/