Een bezoekje aan Istanbul

Istanbul is de stad waar Europa en Azië samenkomen. De stad is een stad dat vol zit met historie. Je kunt de stad Istanbul een museum op zich noemen. In de stad kun je honderden moskeeën vinden. Daarnaast heb je ook prachtige paleizen, musea en kerken. In dit artikel zullen we je daarom vertellen over de echte aanrader die je zeker weten moet gaan bekijken wanneer je in de grootste stad van Turkije bent.

Waar Turkije waarschijnlijk het meest om bekend staat zijn de hamams. We raden je ook zeker aan om een te gaan kijken in een hamam wanneer je Istanbul bezoekt. In een hamam zul je heerlijk ontspannen en volledig herboren weer de stad in lopen. In Nederland zie je ook dat hamams steeds populairder aan het worden zijn. Voor de mensen die in Nederland al eens in een hamam zijn geweest is het leuk om eens een authentieke hamam in Istanbul te bezoeken.

Turkije is daarnaast ook beroemd om andere dingen. Zo heb je in Turkije natuurlijk de beste shisha van de wereld. In nederland is de shisha ook heel erg populair en zo vind je in Nederland dan ook al erg veel shisha bars door het hele land. Maar ook hier is het leuk om eens een echte Turkse shisha bar te bezoeken. De sfeer en alle verschillende shisha smaken zullen erg leuk zijn om te beleven.

Zoals ik eerder in het artikel al zei, Istanbul wordt gekenmerkt honderden moskeeën. Veel van deze moskeeën zijn zeer mooie en indrukwekkende gebouwen die het bezoeken dubbel en dwars waard zijn. Je moet alleen absoluut niet vergeten dat het in eerste instantie gewoon een gebedshuis is waar moslims zo’n vijf keer per dag komen om te gaan bidden. Houd hier dus uit respect zeker rekening mee.

In Istanbul is het wat betreft het vervoer allemaal prima te doen. In de stad rijden in principe overal wel taxi’s rond die jou voor een zeer gering bedrag overal naartoe brengen. Je moet er alleen wel aan denken dat taxi’s in de spits net zo vast staan als andere auto’s. Het wil nog eens heel druk zijn op de weg in Istanbul. Gelukkig heb je wat betreft het openbaar vervoer ook heel veel keuze.

 

Lees meer : https://premium-hookahs.nl/