Webcompleet
Image default
Vakantie

Moderne reiskoffers van lichte materialen

Wanneer je tegenwoordig op zoek bent naar een goede lichtgewicht koffer is er erg veel keus. Er zijn verschillende soorten van koffers en de lichtere modellen worden steeds populairder. Lichtgewicht koffers zijn er in verschillende uitvoeringen waarbij het designs maar ook volume en robuustheid aandachtgebieden zijn bij de aanschaf. Waar moet je op letten en wat zijn nu eigenlijk de beste modellen. Moet je online of juist in een winkel je favoriete koffer bestellen. In dit artikel zullen we proberen hier een antwoord op te geven.

De verschillende soorten lichtgewicht koffers

Wanneer we een lichtgewicht koffer bekijken dan zijn er eigen 3 soorten van modellen. Er zijn harde, zachte en handbagage modellen voor lichtgewicht koffers. Natuurlijk zijn alle modellen van lichte materiaalsoorten vervaardigd waardoor u altijd een minimaal gewicht heeft mee te nemen voor de koffer zelf. Deze ontwikkeling is bij Samsonite goed terug te zien in een combinatie van sterkte en gewicht bij de materiaalsoort Curv. Harde koffers worden op deze manier vervaardigd en zijn dus oersterk maar wegen hierbij haast niets. Bij de zachte koffers is het ook de materiaalsoort die bepalend is voor het gewicht. Bij handbagage modellen kunt u zowel kiezen uit een hard of zacht model en bovendien altijd in het juiste formaat om als handbagage te worden aangemerkt door uw luchtvaart maatschappij.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een leuk model hebt gezien met een mooie print wil dit zeker niet altijd zeggen dat het ook een goede koffer zal zijn. Let bij aanschaf vooral op dre garantie die je krijgt en het gebruikte materiaal. Een goed koffer merk geeft minimaal 2 jaar garantie en wanneer u dit niet krijgt neem dan absoluut een nieuw model want er zijn ook veel modellen waar u maar 1 enkele vakantie plezier aan zult beleven. Het is dus belangrijk om een goede keuze voor een bekend merk te nemen. Merken als Samsonite, American Tourister, Thule, Rimowa zijn absoluut de beste merken. 

Online of in de winkel

U kunt dit zelf beslissen en het beide hebben voor en nadelen. Het voordeel van online bestellen is dat het aanbod vele malen breder is dan in de winkel. Bovendien kunt u beter vergelijken en betaalt u vaak minder met dezelfde garantie voorwaarden. Het nadeel is dat u de koffer niet echt kunt uitproberen maar omdat u ook voldoende informatie online kunt vinden bij online vergelijkers is dit probleem te overzien. Wanneer u besluit om de koffer in een winkel aan te schaffen bekijk dan altijd goed de scharnieren en bevestigingspunten op zwakheden. Ook de wieltjes bij een trolley moeten stevig zijn en probeer de koffer gewoon goed uit in de winkel. Wanneer u een goed vergelijk van verschillende reiskoffers wilt zien kijk dan gerust even bij de online vergelijker reiskoffer.info.

Lees meer :