Webcompleet
Image default
Beauty en verzorging

3 redenen waarom je shampoo bars moet gebruiken

Een plasticvrije shampoo voor je haar. En dan in de vorm van een bar. Dus geen fles met vloeibare shampoo. Het is goed voor je haar en goed voor het milieu! Deze redenen zouden genoeg moeten zijn om je over te halen. Toch hebben wij deze en andere redenen hieronder uitgewerkt, om je helemaal te overtuigen om voor shampoo bars te kiezen.

Plasticvrij

De shampoo bar is een biologisch afbreekbare shampoo. Dit houdt in dat het product kan worden afgebroken door biologische processen. Denk hierbij aan het werk van schimmels of bacteriën. Bij synthetische materialen is dit niet het geval. Met shampoo bars voorkom je dat materialen zoals plastic, in de natuur terecht komen en niet goed kunnen afgebroken worden. Om voor een shampoo bar te kiezen, help je het milieu te beschermen door te voorkomen dat materialen zoals plastic in de natuur terecht komen. Verder is dit ook nog heel gezond voor je haar. Bij andere shampoos komen deze synthetische materialen in je haar terecht wat de gezondheid vermindert. Shampoo bars worden van natuurlijke materialen gemaakt, zo zorg je ervoor dat je haar in topconditie blijft.

Gebruiksvriendelijk

Shampoo bars zijn super makkelijk te gebruiken. Je gebruikt de shampoo bar net als een blok zeep. Wrijf het in je handen en verdeel het schuim over je haar. Verder gebruik je het net als normale shampoo. Sommige mensen zullen niet willen overstappen naar een shampoo bar omdat ze het niet gewend zijn. Dit is dus eigenlijk helemaal niet zo lastig om te gebruiken. Behalve dat het niet in een fles zit, is het uiteindelijk hetzelfde als normale shampoo. Een bar is in tegenstelling tot een fles ook vaak kleiner. Hierdoor kun je ruimte besparen in je badkamer.

Vegan

Shampoo bars zijn vegan, dit houdt in dat er geen dierlijke stoffen in zijn verwerkt. Naast dat ze vegan zijn, zijn ze ook nog eens duurzaam. Er wordt geen plastic gebruikt en ook veel minder water dan bij normale shampoo. Hierdoor zijn shampoo bars veel duurzamer dan normale soorten shampoo. Door voor shampoo bars te kiezen zorg je ervoor dat je haar gezonder is, maar ook dat de wereld een beetje gezonder kan worden! Al met al is het wel duidelijk waarom je voor shampoo bars moet kiezen. Het is beter voor je haar doordat er minder synthetische stoffen en water (en dus meer werkzame stoffen) in zitten, het is makkelijk te gebruiken en goed voor het milieu!