Haartransplantatie of haarimplantatie behandeling?

Overweegt u een haartransplantatie of haarimplantatie behandeling? Deze ingreep bestaat inmiddels al langer dan 50 jaar en duizenden mensen ondergaan deze ingreep jaarlijks. Het is tegenwoordig zelfs één van de belangrijkste ingrepen tegen haaruitval. Wanneer je deze behandeling wilt ondergaan, is het echter wel zeer belangrijk dat je kiest voor een goede en ervaren kliniek. Wanner je namelijk inboet op kwaliteit, is het mogelijk dat er toch uiteindelijk sprake zal zijn van een minder mooi haartransplantatie resultaat. Maar waar moet je nu precies op letten? En waarom zijn de haartransplantatie kosten van de ene kliniek veel hoger dan van de andere kliniek? Deze vragen zullen we uitgebreid beantwoorden in dit artikel.

Waarom verschillen de haartransplantatie kosten per kliniek?

De haartransplantatie kosten kunnen bij klinieken in bijvoorbeeld Turkije soms wel 50% lager zijn dan bij klinieken in bijvoorbeeld Nederland. De voornaamste reden hiervan is dat de kosten voor personeel en huisvesting in Turkije veel lager zijn. Omdat de kosten om de behandeling uit te voeren lager zijn, is het ook mogelijk om de ingreep in Turkije voor een lager tarief aan te bieden. Houd er echter wel rekening mee dat er ook flinke verschillen kunnen bestaan in de kwaliteit van de diverse klinieken. Wij raden aan om altijd te kiezen voor een betrouwbare, ervaren en goed beoordeelde kliniek. Door dit te doen, is het mogelijk om de kans op een mooi haartransplantatie resultaat zo groot mogelijk te maken.

Waar kan ik haartransplantatie ervaringen online vinden?

Het is natuurlijk altijd erg handig als je haartransplantatie ervaringen hoort van iemand die je kent. Helaas kent natuurlijk niet iedereen veel mensen die voor deze behandeling hebben gekozen. Daarom kan het interessant zijn om ook online te zoeken naar ervaringen van mensen die u voor zijn gegaan. De twee grootste websites die dit doen zijn Haarweb en de website van de Nederlandse Haarstichting.