Webcompleet
Image default
Bedrijven

Kan ik deze klus zelf?

De laatste tijd kiezen veel meer mensen ervoor zelf hun huis te verbouwen of zelf een grote klus aan te pakken, maar is dit wel altijd handig? Sommige zijn wel wat anders dan gipsplaatschroeven aanbrengen of een balk monteren met raveeldragers. Wanneer je de beslissing gaat maken of je het zelf gaat doen of iemand gaan inhuren zijn er drie vragen die je aan jezelf moet gaan stellen.

Weet je waar je aan begint? Tegenwoordig is er op het internet heel veel informatie te vinden over klussen, hoe maak ik een kraan, hoe repareer ik mijn vaatwassen of hoe verhoog ik de druk in de cv ketel. Dit zijn kleinere klussen die de meeste wel kunnen met behulp van het internet. Het bouwen van een nieuwe keuken of het aanleggen van een nieuwe waterkraan buiten zijn weer hele andere verhalen, hiervoor moet je wel een professional inhuren.

Is het gevaarlijk wat ik doe? Uit onderzoeken is gekomen dat er redelijk wat mensen in het ziekenhuis belanden door een klusongeval. Let dus goed op of het niet gevaarlijk is waar u mee bezig bent. Klussen die als gevaarlijk worden ervaren zijn klussen waar en gewerkt wordt met cirkelzagen of met elektriciteit. Zorg dat wanneer je met een lader werkt iemand in de buurt is om te helpen wanneer er wat fout gaat, er belanden veel mensen bij de EHBO door het vallen van een ladder. Ook wanneer en gifstoffen aanwezig zijn is het niet de bedoeling dat je er mee werkt, huur een professional in.

Hoeveel tijd wil je in de klus steken? Ga na hoeveel het kost om iemand in te huren om het werk te doen en hoeveel geld u zelf misloopt op dat moment. Aan de hand daarvan kan je makkelijk de keuze maken of je liever iemand inzet of dat je het liever zelf doen.

Lees meer : http://bnvtools.nl