Blijf de concurrentie voor

Om als bedrijf te blijven innoveren is het soms nodig om drastische veranderingen door te voeren. Dit zorgt ervoor dat men iets gaat doen wat buiten het vertrouwelijk gebied valt. Men is hier huiverig voor en wilt zo laten zien dat zij het aandurven om risico te nemen. Men wilt ook graag goede moet tonen en wilt uitblinken in verschillende aspecten. Om die reden willen bedrijven voor op lopen en zo de techniek verbeteren, men is dus bezig om de concurrentie te verslaan. Zo kan er een toppositie ontstaan en kan men zich verbeteren in de ogen van de consument, zodat zij eerder voor hun merk kiezen omdat deze hoog en goed staat aangeschreven.

Dit geldt ook voor nieuwe markten, een redelijk nieuwe markt is de markt van de 3d printers. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat men thuis spullen kan maken. Er is tegenwoordig dan ok steeds meer mogelijk en men is bezig om de techniek nog beter te maken. Het is belangrijk dat je als merk je als eerste vestigt, dit geeft altijd een positief gevoel bij de klant, hetzelfde gold voor Nokia, tegenwoordig geen grote speler meer, maar vroeger waren zij het merk voor mobiele telefonie. Zij waren de standaard en iedereen wilde hun producten hebben. Ook geeft de situatie van Nokia weer hoe de concurrentie de strijd aan kan gaan en winnen, tevens is er zo te zien hoe te late innovatie kan leiden tot achterstand.

De toepassingen van 3d printers worden ook beter, dit is te merken aan de materialen die gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is glassbend, dit materiaal maakt het mogelijk om glas te printen, dit materiaal bestaat gedeeltelijk uit glasvezels. Een andere techniek maakt het mogelijk om carbon te printen, dit materiaal is zeer licht en sterk, wat ervoor zorgt dat u lichte en handige producten kan maken.

Lees meer : https://www.3dfilament.supplies/nl