Webcompleet
Image default
Beauty en verzorging

Bejaarden aan de botox

De Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie heeft recentelijk naar buiten gebracht dat er flinke stijging van cosmetische ingrepen in de categorie 70+. Bejaarden schijnen dus steeds vaker te kiezen voor bijvoorbeeld  volle lippen met fillers dan wel  voor volle lippen met injectables.

In sommige klinieken zijn het aantal behandelingen voor deze leeftijdsgroep zelfs gestegen met een dikke 20 procent ten opzichte van het aantal behandelingen verleden jaar. Als we gaan kijken naar de beweegredenen hiervoor dan kunnen we niet anders concluderen dat er een verschuiving is in het schoonheidsideaal. Doordat de Nederlandse bevolking steeds grijzer wordt, meer dan 16 procent van de bevolking is 65 jaar of ouder, is deze groep natuurlijk sowieso groter dan pakweg tien jaar geleden. Maar een heel groot deel van de oudere bevolking is onder meer door de betere gezondheidszorg nog erg vitaal en voelt zich nog helemaal niet oud. Deze groep mensen wil dan ook graag een wat vitaler uiterlijk.

Wat ook meespeelt met betrekking tot de stijging van het aantal behandeling onder bejaarden is het feit dat het stigma op cosmetische ingrepen langzamerhand aan het verdwijnen is. Wat is er ook mis mee als een bejaarde zijn mondhoeken weer even strak trekt met behulp van een botoxbehandeling? Er kunnen namelijk ook bij bejaarden nog mooie resultaten worden gehaald. Maar denk niet dat botox bij deze groep diepe rimpels weg kan nemen, wonderen bestaan namelijk niet. Wat wel een belangrijk punt is dat de risico’s bij ouderen groter zijn dan bij veertigers bijvoorbeeld. Wat bij botox namelijk belangrijk is, is de tegenreactie van de spier. Een oudere spier kan deze reactie niet in alle gevallen geven en dat kan negatief uitpakken. Zo is de kans bij ouderen groter dat de fronsrimpel bij de wenkbrauwen juist meer gaat hangen. Laat je dus altijd goed adviseren door de behandelende arts.

Lees meer : http://faceland.nl