Voorkom slaapproblemen

Het is een veelvoorkomend probleem. Je hebt de hele dag gewerkt daarna nog wezen sporten en je kapot. Je verlangd ernaar om in je bedje te liggen om eindelijk te rusten en heerlijk in slaap te vallen. Tien minuten gaan voorbij, een uur gaat voor bij en vervolgens is het midden in de nacht en je bent compleet wakker. Je staart je plafond aan, je draait je om misschien werkt het zo beteren. Uren later en je bent nog steeds niet in slaap gevallen. Wanneer je eindelijk in slaap bent gevallen gaat een uur later de wekker weer. En je begint je dag, dezelfde routine maar volledig uitgeput.

Hoe voorkomt je het bovenstaande scenario? Slapen is een van de belangrijkste activiteiten op een dag en heeft veel invloed op ons gezond. Niet alleen onze fysieke gezondheid maar ook de mentale gezondheid. Hoe brengen we hier verbetering aan?

Om de dag door te komen nuttigen we veel cafeïne. Dit helpt ons om de taken van de dag goed uit te voeren en af te kunnen ronden. Wanneer je in de avond ervaart, niet goed te kunnen slapen kan cafeïne hier zeer zeker de oorzaak van zijn. Het is daarom van belang om zeker 7 uur voordat je gaat slapen de cafeïne inname sterk te beperken. Vaak kan het afbouwen van de inname van cafeïne afgebouwd worden. Het is niet raadzaam om in een keer te stoppen met het drinken van koffie.

Zorg voor een goede slaapomgeving. Het is van belang om zo nu en dan je kamer goed te luchten zodat een goede toestroom van zuurstof behouden kan worden. Daarnaast helpt het voor veel mensen ook om in een donkere kamer te slapen. Ook kan stof je slaap verstoren. Daarnaast wordt de Beste Matras ook vaak over het hoofd gezien. Een goede matras kan een positieve bijdrage leveren aan je houding en dus ook je nachtrust. Een dergelijke matras kan makkelijk online worden besteld bij just-dream.nl.

Lees meer : https://www.just-dream.nl/