Webcompleet
Image default
Bedrijven

Een prachtig rieten dak

Rieten dakbedekking wordt steeds populairder in Nederland. De look van je huis veranderd. Een rieten dak geeft een luxere uitstraling aan je huis en de waarde van je huis gaat ook omhoog. Het zijn factoren die je mee kunt nemen, maar wat kost een rieten dak? Is het net zo veilig als een dakpannen dak en is het onderhoud van een dergelijk dak duur? Dit zijn vragen waar iedereen antwoord op wilt wanneer ze overwegen een rieten dak te nemen. 

Kijkend naar de veiligheid van een rieten dak hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Het is zelfs net zo veilig als een dakpannen dak. Er zijn vandaag de dag nieuwe technieken en hulpmiddelen die een rieten dak net zo duurzaam maken. Een rietendak gaat ook net zo lang mee, namelijk rond de 35 jaar.

Een veel gebruikte methode is een constructie waarbij er ook dakpannen wordt gebruikt naast riet. Het fundament blijft hierdoor net zo stevig als een dakpannen dak en het dak zal een langere levensduur hebben. Nep riet klinkt niet fijn in de oren, maar er zijn weldegelijk veel voordelen aan ten opzichte van echt riet.

Ten eerste is de onderhoud van nep riet een stuk minder duur. Op echt riet kan er namelijk alg, schimmel en mos op groeien. Op nep riet zal dit minder snel gebeuren, wat ervoor zorgt dat de levensduur ook langer is. Het uiterlijk van nep riet is hetzelfde en hoef je niet in je overweging mee te nemen.

Een ervaren rietdekker zal na het leggen van een rieten dak altijd na controles houden. Een rieten dak kan jaren mee, maar het kan geen kwaad vaak controles uit te voeren. Op deze manier zal je rieten dak langer mee gaan en heb je er langer plezier van.

Lees meer : http://www.rietwerk.nl

Gerelateerde artikelen

Warmte en energiebeheer uit handen geven

Zonnepanelen info? Vind uw zonnepanelen bij Soloya.be

Pokeren met je vrienden