Webcompleet
Image default
Auto

Zo kun je een Citroën Berlingo leasen en later ook eigenaar worden

Sluit je een leasecontract af en kies je voor de leasevorm Financial Lease, dan ben je economisch eigenaar van de auto. De auto staat dan op de rekening van je bedrijf. Dit heeft als nadeel dat het netto kapitaalresultaat van je bedrijf daalt, maar heeft als voordeel dat je de investering van de auto en de rente- en afschrijvingskosten van de belasting kunt aftrekken. Ga je dus de functionele Citroën Berlingo leasen, dan rijd je in een door de leasemaatschappij onderhouden auto, waarvan je aan het einde van het leasecontract de eigenaar bent. Ook dat is een voordeel van Financial Lease. 

Wat is precies Operational Lease?

De meest gebruikelijke leasevorm is Operational Lease. Bij dit leasecontract staat de auto op naam van de leasemaatschappij. Eigenlijk kun je het vergelijken met het huren van een auto. Middels Operational Lease heb je geen omkijken naar terugkerende kosten zoals de wegenbelasting, de verzekering en het onderhoud aan de auto. Het is altijd handig als je een eigen bedrijf hebt, om ook een speciaal bandenpakket in het leasepakket op te nemen als een band bijvoorbeeld gerepareerd of vervangen moet worden. Je betaalt dan net iets meer, maar het is wel zo makkelijk en veilig.

Welke leasevormen komen steeds meer voor?

Operational Lease kent ook nog de Netto Operational Lease variant, waarbij alleen de financiering van de auto door de leasemaatschappij geregeld is. Het onderhoud en de reparaties aan de auto regel je zelf. Hierdoor betaal je minder geld per maand aan de leasemaatschappij.

Wat je steeds vaker ziet, zijn de flexibele leasevormen, zoals Flexlease en Short Term Lease.

Bij Flexlease ben je flexibel in het bepalen van je looptijd en het aantal kilometers per jaar. Wil je een auto bijvoorbeeld een maand leasen, dan is Short Term Lease een goede optie

Lees meer : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen